Pomen tarot karte Smrt

Pomen tarot karte Smrt

Ta karta izziva strah in nejevero, kar pa ne bi smelo biti tako. Karta smrti sploh ne predstavlja telesne smrti, temveč simbolizira konec odnosa oziroma nekega življenjskega obdobja. Karta poudarja dejstvo, da je vsak konec hkrati tudi nov začetek odpiranja novih možnosti in perspektiv. V tem obdobju je pomemben pogum in osredotočenje na nove izzive, ki bodo prispevali k boljši kvaliteti življenja.

Delo

Če ste nezadovoljni z razmerami v službi in menite, da ste za svoje delo premalo nagrajeni, to delo pač opravljate zaradi rednih prilivov in obstaja celo verjetnost, da vas bodo odpustili, razmislite, če ne bi kar sami podali odpovedi. Ne bojte se sprememb, saj boste našli službo, kjer boste nedvomno bolj zadovoljni kakor ste zdaj.

Ljubezen

Soočite se s težavami, ki jih imate v zvezi, poskusite jih razrešiti. Vedite, da vsi problemi niso rešljivi, vendar se ne bojte ostati sami. Razlog za vztrajanje v neharmoničnem razmerju ni niti strah pred samoto niti strah pred neznanim.

Finance

Ne zatiskajte si oči pred realnostjo. Napočil je čas za reševanje problemov, ki so se nakopičili, čeprav finančne razmere niso ravno bajne. Ne obotavljajte se, poiščite pomoč pri prijateljih.

Zdravje

Izogibajte se alkohola in stresnih situacij. Zagotovite si kvaliteten spanec in dovolj počitka. Nikar ne ignorirajte impulzov, ki vam jih sporoča vaše telo, raje obiščite zdravnika.

Duhovnost

Ne upirajte se spremembi, dovolite si občutiti žalost in bes, vendar ne dopustite, da vas eno ali drugo prevzame. Ne zanikajte svojih emocij, nikakor pa si ne dovolite, da vas nadvladajo.

Karta, ki je obrnjena narobe

Tako obrnjena karta simbolizira strah pred prihodnostjo in spremembami, občutek žalosti in apatije. Bojite se neznanega, zato vas je strah sprejeti kakršnokoli spremembo v življenju. Razmišljate v znanih, davno naučenih okvirjih, kar vas nikakor ne pripelje do življenjskih dosežkov in napredka nasploh. Karta vam sugerira, da se potrudite spremeniti način razmišljanja, ker ste taki, kakršni ste, naporni sebi in bližnjim. Pazite, da zaradi lastne mentalne in duhovne lenobe ne izgubite partnerja.